Εισαγωγή

Σε μια μακρινή λήψη, μια από τις πιο φωτεινές και ποικίλες συγκεντρώσεις πλασμάτων στον ωκεανό είναι αυτή των ψαριών των κοραλλιογενών υφάλων. Το ευρύ φάσμα των λαμπρών ποικιλιών και των δυνατών παραδειγμάτων τους είναι πρακτικά απαράμιλλο σε ολόκληρο το υποθαλάσσιο βασίλειο. Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι υπέροχο να τα παρατηρείς, υπάρχει μια γνήσια ικανότητα πίσω από κάθε ένα από αυτά τα σχέδια. Οι κόκκινοι τόνοι φαίνονται σκούροι βυθισμένοι, βοηθώντας ένα ψάρι να μην φαίνεται. Οι ρίγες επιτρέπουν σε ένα ψάρι να καλύπτεται από τα κοράλλια. Τα στικτα σχέδια μπερδεύουν έναν πιθανό κυνηγό. Κάθε είδος ψαριού διαχειρίζεται την αντοχή με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, και εμείς θαυμάζουμε τα επιτεύγματά τους. Το παρακάτω είναι μια ανάρτηση μιας μερίδας από τα πιο κανονικά ψάρια κοραλλιογενών υφάλων. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ειδών είναι λογικά για το οικιακό ενυδρείο. Παρεμπιπτόντως, σε αντίθεση με την επικρατούσα σκέψη, η χρήση της έκφρασης “ψάρια” ενώ αναφέρεται σε διάφορα είδη ταυτόχρονα είναι απολύτως εντάξει.” Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το “ψάρι” ενώ συζητάτε για άτομα από παρόμοια είδη ή άτομα από μια μοναχική συγκέντρωση.

Κωμικός Triggerfish

Ο κωμικός triggerfish είναι το πιο όμορφο άτομο από την οικογένεια των trigger. Το λαμπερό κίτρινο στόμα είναι αποδεκτό για να αποθαρρύνει πιθανούς κυνηγούς. Ομοίως όπως και με τα περισσότερα διαφορετικά σκανδαλίδια, ο αστείος είναι ένας ισχυρός τροφοδότης, που φροντίζει κυρίως τους οδοκαθαριστές και τα μαλάκια. Χρησιμοποιούν περιοχές δύναμης για να αερίζουν τα κελύφη των μαλακίων και των καβουριών.

Πορτοκαλοπράσινο Ξεκινώντας ψάρι

Το πορτοκαλοπράσινο ψάρι σκανδάλης είναι πραγματικά το πιο δυνατό από το σχετικό πλήθος των ειδών σκανδάλης. Οι συμπαγείς σιαγόνες τους μπορούν να μειώσουν τα σκληρά κελύφη των πετρωδών κοραλλιών σε σωρούς άμμου. Οι εντυπωσιακοί τόνοι τους μπορεί να διαφέρουν σημαντικά. Οι παραλλαγές της Ινδικής θάλασσας έχουν πορτοκαλί ουρές ενώ οι παραλλαγές της Θάλασσας του Ειρηνικού μπορούν να έχουν λεπίδες με πορτοκαλί ακτίνες. Αναπτύσσονται σε μήκος περίπου 12 ιντσών.

Σκοτεινό ψάρι εκτόξευσης

Το σκούρο ψάρι σκανδάλης είναι ένα από τα λιγότερο ισχυρά είδη σκανδάλης. Λόγω αυτού, γενικά κάνουν μεγάλες αυξήσεις στο ενυδρείο του σπιτιού. Έχουν κόκκινα δόντια και η ποικιλία τους μπορεί πραγματικά να διαφέρει από μπλε σε πράσινο από τη μια μέρα στην άλλη. Όπως και με τα περισσότερα σκανδαλίδια, τρώνε μαλάκια και σαρωτές και δεν προτείνεται η ανάμειξή τους με πλάσματα χωρίς σπονδυλική στήλη στο ενυδρείο.

Ιχθύς Φάλκο

Τα Hawkfishes είναι μια συλλογή από ψάρια κοραλλιογενών υφάλων που είναι αδύνατο να χάνουν την τάση να ξαπλώνουν ή να κουρνιάζουν σε κοράλλια και βράχους καθώς κρέμονται σφιχτά για τη λεία τους. Τρέφονται με γαρίδες και ψαράκια. Δεν είναι φοβεροί κολυμβητές και τα κωμικά αστεία τους κάνουν μια ευχάριστη επέκταση στο οικιακό ενυδρείο. Αυτό το είδος περιγράφεται από τις ανοδικές κόκκινες ρίγες, οι οποίες βοηθούν στη μεταμφίεση.

Μακρυμνή Γερακόψαρο

Το μακρόστενο γεράκι απεικονίζεται από ένα μακρόστενο σώμα και ένα τετράγωνο παράδειγμα κόκκινων σημαδιών. Περιλαμβάνει τη μακριά του μύτη για να δοκιμάσει τη σχισμή κοραλλιών για τροφή. Το παράδειγμα ποικιλίας αυτού του ψαριού βοηθά στο να το κρύψει ενώ ξεκουράζεται ανάμεσα στα κοράλλια. Θα σταθεί δίπλα και θα πιστέψει ότι ένα χρήσιμο δείπνο θα πλησιάσει.

Χάλκινη ταινία Πεταλούδα

Το ψάρι πεταλούδας με χάλκινη ζώνη είναι μια υπέροχη και εξαίσια ομάδα ζώων. το τεράστιο σκοτεινό σημείο στο πίσω μέρος της περιοχής του στήθους φαίνεται να είναι ένα μάτι και βοηθά με τους κυνηγούς που μπερδεύουν. Αυτό το ψάρι χρησιμοποιεί τη μακριά του μύτη για να επιλέξει και να επωφεληθεί από τους πολύποδες των κοραλλιών και τα σκουλήκια κυλίνδρων. Είναι μια διάσημη κατηγορία ζώων ενυδρείου, ωστόσο είναι εύθραυστο και δύσκολο να κρατηθεί στη ζωή.

Πεταλούδα ψαριού σέλας

Το πεταλούδα με σέλα περιγράφεται από το τεράστιο σκοτεινό τσεκ στην πλάτη του που μοιάζει αρκετά με κάθισμα. Η κατάσταση αυτού του είδους μοιάζει με αυτή ορισμένων ειδών αγγελόψαρων. Η πλάτη σέλας δεν προτείνεται για ένα ενυδρείο ασπόνδυλων, καθώς θα επωφεληθούν από τους πολύποδες των κοραλλιών και τους σαρωτές.

Κυρίαρχος Αγγελόψαρο

Το κυρίαρχο αγγελόψαρο είναι πέρα ​​από κάθε αμφιβολία το πιο όμορφο από τα είδη αγγελόψαρων. Οι νεανικοί κυρίαρχοι μοιάζουν με ένα έφηβο μπλε αγγελόψαρο. Σε κάθε περίπτωση, καθώς αναπτύσσονται, παίρνουν τα τρομερά μπλε και κίτρινα σημάδια τους, με χρώματα ουράνιου τόξου στις άκρες των λεπίδων τους. Το κυρίαρχο αγγελόψαρο φαίνεται σε όλο τον δυτικό Ατλαντικό. Είναι ένα τσιμπιδάκι, που επωφελείται από την πράσινη ανάπτυξη, τα μαντηλάκια και τα κοράλλια.

Φωτεινός Άγγελος

Ομοίως όπως συμβαίνει με πολλά είδη αγγελόψαρων, το σκούρο αγγελόψαρο περνά από μια αλλαγή ποικιλίας καθώς αναπτύσσεται. Οι έφηβοι είναι σκούροι με κάθετες κίτρινες ρίγες. Καθώς αναπτύσσεται, χάνει τον τόνο του και αποκτά τη γκριζωπή εμφάνιση του ενήλικα. Αυτό το αγγελόψαρο εντοπίζεται στα νερά του Ατλαντικού και της Καραϊβικής, όπου επωφελείται από την πράσινη ανάπτυξη και τα μαντηλάκια.

Rock Magnificence Άγγελος

Το πέτρινο μεγαλοπρεπές αγγελόψαρο περιγράφεται από τους σκούρους και λαμπερούς κίτρινους τόνους του. Ο έφηβος του είδους είναι κίτρινος με λίγο θαμπό σημείο. Στην άγρια ​​φύση, αυτό το είδος αναπτύσσεται σε μήκος περίπου 2 πόδια. Οι ροκ απολαύσεις φαίνονται στον δυτικό Ατλαντικό, όπου τρέφονται με πράσινη βλάστηση, μαντηλάκια και πολύποδες κοραλλιών.

Ένδοξος Τανγκ

Το ένδοξο τανγκ, που αλλιώς ονομάζεται ιπποταγκ, απεικονίζεται από τους διαφοροποιητικούς σκούρους και σχεδόν μπλε τόνους του νέον. Η ουρά αυτού του είδους ξεχωρίζει από μια λαμπερή κίτρινη σφήνα. Τα μεγάλα φαγητά είναι δειλά τρώγοντας πράσινη ανάπτυξη. Μπορεί να αναπτυχθεί σε μήκος περίπου 10 ερπυστριών και η υπέροχη ποικιλία τους τα κάνει ιδιαίτερα επιθυμητά από τους ειδικούς των ενυδρείων.

Περκούλα Ψάρι κλόουν

Το percula είναι ένα από τα πιο όμορφα είδη ψαριών κλόουν. Οι διαφοροποιητικές πορτοκαλί, λευκές και σκούρες ποικιλίες το καθιστούν νούμερο ένα μεταξύ των ειδικών ενυδρείων. Το percula εντοπίζεται στα νερά του Ινδο-Ειρηνικού, όπου επωφελείται από μικροσκοπικά ψάρια και μικρά οστρακοειδή. Όπως όλα τα ψάρια-κλόουν, θα κάνει το σπίτι του στην αγκαλιά μερικών ειδών ζώων ανεμώνης.

Ντομάτα κλόουνψαρο

Το ψάρι-κλόουν περιγράφεται από την ενιαία λευκή λωρίδα πίσω από το κεφάλι του και το αμυδρό σημείο στο πίσω μέρος του σώματός του. Όπως όλα τα ψάρια-κλόουν, έτσι και ο αστειευτής της ντομάτας μπορεί κατά κανόνα να φαίνεται να τρέχει στα άκρα μιας ανεμώνης του ωκεανού. Οι αστείοι της ντομάτας εντοπίζονται στα νερά του Ειρηνικού και του Ινδο-Ειρηνικού.

Ροζ σκανκ κλόουνψάρι

Το ροζ skunk clownfish διακρίνεται για τον λεπτό, απαλό ροζ τόνο και την ενιαία λευκή ταινία πίσω από το κεφάλι του. Βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, αυτό το ψάρι-κλόουν επωφελείται από τα μικροσκοπικά ψάρια και τους μικρούς οδοκαθαριστές. Τα ψάρια κλόουν είναι εξαιρετικά δυνατά και περιφερειακά. Αυτά τα μικρά ψάρια των 3 ιντσών είναι γνωστό ότι προσκολλούν καρχαρίες και άλτες που ελίσσονται υπερβολικά κοντά στην ανεμώνη του ξενιστή τους.

Βυσσινί κλόουνψάρι

Το βυσσινί κλόουν είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδη ψαριών-κλόουν. Μπορεί να φτάσει μέχρι και 6 ερπυσμούς. Η απόχρωση αυτού του είδους πηγαίνει από ακτινοβόλο πορτοκαλί σε διαβρωμένο καφέ, σε σχεδόν σκούρο. Οι βυσσινί βρίσκονται στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου γενικά φαίνονται να κρύβονται στην τσουχτερή αγκαλιά μιας τεράστιας ανεμώνης του ωκεανού.

Πυρόψαρο

Τα Firefishes απεικονίζονται από τις λαμπρές ποικιλίες τους και από την παράξενα τεντωμένη ραχιαία λεπίδα τους. Αυτή η ισορροπία χρησιμοποιείται ως gadget σήμανσης για να μιλήσετε με άλλα ψάρια. Χρησιμοποιείται επίσης από τα ψάρια για να σφηνωθεί σε μικρά χάσματα για λόγους ασφάλισης από κυνηγούς. Τα Firefishes βρίσκονται σε όλο τον Ινδο-Ειρηνικό.

Μωβ Firefish

Το μωβ πυρόψαρο πήρε το όνομά του από τα λαμπερά μωβ και κόκκινα σημάδια του. Όπως και άλλα είδη πυρόψαρων, έχει μια επιμήκη ραχιαία ισορροπία που χρησιμοποιείται για την επισήμανση άλλων πυροψαριών και για να εισέλθει σε ανοίγματα και γκρεμούς. Τα Firefishes είναι κάτοικοι του βυθού, τρώνε μικροσκοπικά ψάρια και μικρούς οδοκαθαριστές. Αναπτύσσονται σε μήκος περίπου 2 ίντσες.

Ένδοξο Γράμμα

Το περίφημο gramma είναι ένα υπέροχο ψάρι κοραλλιογενών υφάλων που βρίσκεται αποκλειστικά στους υφάλους της Καραϊβικής. Αυτό το ψάρι είναι εξαιρετικά συνεσταλμένο και κρυπτικό, και επωφελείται από τα επιπλέοντα μικροσκοπικά ψάρια και τα μικρά οστρακοειδή. Η κίτρινη και μοβ απόχρωση αυτού του είδους φαίνεται πιο μουντή, βοηθώντας το ψάρι να αναμιχθεί με τα περιβαλλοντικά του στοιχεία. Τα βασιλικά γράμματα εντοπίζονται σε όλη τη δυτική θάλασσα του Ατλαντικού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *